Cytat:
|
Odwróćmy role: co Ty byś naprawił/wymienił na moim miejscu?
|
Pierwsze co bym zrobił to ustawił katy pochylenia przodu i tyłu, oraz ustawił jednakowy kat wyprzedzenia sworznia.
Do tego potrzeba albo nieograniczonego dostępu do stacji z geometrią albo jakiś domowych przyrządów do ustawiania geometrii. Wizyty w warsztacie z geometrią nie mają sensu bo ustawiacz szybciej weźmie kasę niż coś ustawii. Tu potrzeba sporo myślenia i natychmiastowej oceny tego co zrobiliśmy.
Sam mam taki dylemat bo wymieniałem przekładnie kierownicza i przy okazji wahacze oraz końcówki drążków kierowniczych. Wiązało się to z odkreceniem sanek, które pomimo odpowiednich przyrządów mają spory luz na śrubach. Tym luzem spokojnie można ustawić zarówno kat pochylenia jak kat wyprzedzania sworznia. Ważne aby było takie samo w zakresie, a nie tak jak ustawiają każde koło oddzielnie w inną stronę i pitola że oba w zakresie. ****a prawda. Mają być tak samo, symetrycznie.
Nie wiem jak wiarygodne są Twoje pomiary, ale wyglada to tak że jedno koło na Maroko a drugie na Szczecin, ale kuźwa w zakresie.