View Single Post
Stary 18-10-2025, 00:33   #3575
Petru23
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Kuga ST-Line X
Silnik: 2.5L FHEV 180KM
Rocznik: 2025
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od czasu przesiadki na hybrydę zapomniałem co to wymiana tarcz/klocków, w poprzednim wymieniłem po 120kkm te z tyłu (w sumie to bardziej z powodu korozji), przód przeżył 160kkm, ale wracając do tematu.

W poprzednich jak wymieniałem, to Ate (tarcze były malowane), Zimmermann też miał zabezpieczenie antykorozyjne - polecam, dużo wolniej zachodzą ranty rdzą.

Co do klocków, również Ate, ewentualnie TRW. Motorcrafta nie testowałem, ale mój mechanik (kiedyś pracował w ASO Forda) Motorcrafta raczej odradzał.

Są jeszcze inne alternatywy na tarcze, polska Mikoda ma całkiem dobre opinie i z tego co pamiętam bardzo ciekawą cenę.

Bump:

Poka foto. Bez zdjęcia, to ciężko sobie wyobrazić.

Miernikiem sprawdzałeś? Jakby przemalowywali to nie mieściłby się w normie.

Poza tym takie idealne lustro to chyba tylko po polerce ewentualnie twardym wosku.
Ja w przedlifcie 1,5EB 150KM StLine wymieniane miałem po chyba 50tys km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Byłem w ASO w Kielcach i niestety... Tak czarne kugi są malowane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fotkę postaram się jutro zrobić. Słońca nie będzie to i refleksów też. Aparat powinien to już ogarnąć, bo nie ogarniał (tak jak śladów po gradobiciu a ponad 3 tys wgnieceń miałem w poprzednim)

Bump:
Cytat:
Napisał toolpusher Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też niedawno odebrałem sowojego pierwszego w zyciu Forda. Na razie jestem zadowolony. Z minusów mały bagaznik, niepodnoszona tylna kanapa, i ten ferelny B&O premium audio system. Premium oczywiście w cudzysłowiu. Głośniki FOMOCO z magnesami wielkości pięciozłotowki. Ford chyba wie że dał ciała albo wysłuchał klientów i wprowadza Kugę Sound Edition z poprawionym i ulepszonym systemem audio i zangażawaniu firmy Harmann(HK jest właścicielem B&O). W każdym razie mój plan na moją Kugę jest wygłuszenie drzwi przednich wymiana głośników przód oraz ukierunkowanie tweeterów w stronę kierowcy a nie w szybę. Więcej mis ię nie chce. Do tej pory wygłuszyłem wszystkie nadkola oraz zakonserwowałem podwozie Innotec'iem. Choć generalnie głośno nie jest w Kudze.
Ty sobie to najpierw obadaj, zanim zaczniesz wygłuszać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Btw, dziś jakoś zapodał mi się emade z jakimś utworem elektro i aż zgłupiałem. B&O zagrał rewelacyjnie. Aż dosłownie rzuciłem glosno z zaskoczenia soczystym zapytaniem "K... co jest?" I tylko ten i jeszcze jakiś jego podobny zabrzmiał tak, jak oczekiwałem od takiego audio.
Tidal, z telefonu daje mi na bt max 96kb dla forda.
Nie rozumiem sytuacji.

Aha, pojawiła mi się aktualizacja systemu. Pytanie, czy ktoś już aktualizował, jaki jest nr kompilacji najnowszej wersji oraz co wnosi (co psuje a co naprawia). 13.09 zezwoliłem na jedną i dziś w drodze przestała mi działać ładowarka indukcyjna. Po ponownym odpaleniu auta ładowanie wróciło. Rano kilkukrotnie odrzuciłem info o aktualizacji najnowszej

Ostatnio edytowane przez Petru23 ; 18-10-2025 o 00:59
Petru23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem