Cytat:
|
Zwracam uwagę, że przed drugim pomiarem były wymienione wahacze
|
I dlatego jak wróciliśmy do tematu uczepiłem się wyników tyłu. W kwietniu z tyłem było nieźle, a z tyłem walczyłeś na długo wcześniej przed kwietniem 2025.
Mało tego. W październiku, jak pisałeś geometria była robiona nie na 3D, lecz na sprzęcie z zapewne 8 kamerami CCD, gdzie zaczynasz zabawę od pomiaru i ew. ustawienia tyłu i te październikowe wyniki jakoś mi nie pasują. Wyniki pomiaru tyłu i brak wyników wyprzedzenia dyskwalifikują to, co się wtedy działo. Może się czepiam, może nie mam racji i się nie znam. Czy nie sądzicie jednak, że coś w tym jest?
Fajne masz zaproszenie na szkolenie. 5 godzin, zapewne z przerwami na to wszystko to raczej żart. Ciekawe, czy rozwaliłbym plan 5- cio godzinnego szkolenia, gdybym się zagłębił w niektóre zagadnienia np.
Cytat:
|
a) kompensacja bicia kół - rodzaje i znaczenie
|
Kompensacje robi się po sprawdzeniu ciśnienia i założeniu zespołów pomiarowych, przed pomiarem. Można na podniesionych kołach lub przez przetaczanie. Albo widać jak koło bije i wprowadza się korekty, odpowiednie ustawia się koło, itd, albo sprzęt automatycznie wprowadza sobie te dane i to uwzględnia w wynikach. Może być tak, że przekroczenie dopuszczanego bicia uniemożliwi pomiar. Uchwyt i głowica założone są na zewnętrzną cześć felgi. Co będzie jak zewnętrzna część felgi jest OK, a wewnętrzna nie i to tam jest bicie. Są także uchwyty, gdzie tak ustawiasz oś mocowania głowicy tak, aby ta pokrywała się z osią obrotu koła i to mnie najbardziej przekonuje, choć ta technologia jest starodawna. I dalej.
Cytat:
|
2.Teoria ruchu samochodu
a) siły działające na pojazd w różnych warunkach
b) stateczność samochodu
|
Jak to o czym wspomniałem powyżej z tą felgą będzie się miało do "sił działających na pojazd w różnych warunkach"?
Kolejna kwestia
Cytat:
|
c) interpretacja wyników – możliwości dodatkowych pomiarów i zakresy regulacji
|
Jak zebrać do kupy Twoje wyniki, to jak je interpretować?
Idźmy dalej.
Cytat:
|
Czynności końcowe
a) kalibracja czujnika kąta skrętu
|
Jak pojazd ma czujnik kąta skrętu to przy regulacji staram się mieć z niego odczyt, akurat mam taką możliwość. Ile SKP z wydzielonym stanowiskiem do regulacji ma taką możliwość? Ile warsztatów zajmujących się geometrią ma możliwość takiej kalibracji we wszystkich obsługiwanych pojazdach?
No to jeszcze dołożę jeden kwiatek.
Cytat:
|
d) kolejność regulacji –zasady
|
Na sprzęcie 3D, przynajmniej wg jednego producenta można regulować zbieżność na podniesionych kołach. Można także na skręconych w prawo lub lewo. Niech mi ktoś pokaże jak to zrobić np. w Golfie 3 przy takich poduszkach amortyzatorów jakie tam są.
Ciekawe ilu uczestników szkolenia podniesie takie kwestie, a przecież w takich przypadkach jak Romka podstawą są dokładność, zrozumienie co się robi i jak działa dany (konkretny) sprzęt? Strasznie się rozpisałem, więc co bym zrobił w tej sytuacji by nie wydawać niepotrzebnie kasy napiszę po przerwie, znaczy jutro.