Dzięki Panowie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystko się zgadza, zdążyłem już to sobie rozkminić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pobrałem Forscana 2.4.19, następnie program do PCM bezpośrednio z Forscana, wgrałem i wszystko działa prawidłowo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiedziałem, że żeby wgrywać aktualizacje do modułów trzeba mieć inną wersję Forscana.
Może komuś się przyda, ja musiałem dużo czasu spędzić aby to rozkminić, a poprzedni właściciel wymieniał świece, kable, cewkę, katalizator i … sterownik silnika a dalej był problem
Silnik: Ford 1.6 Ti-VCT 105 km
Problem: wypadanie zapłonu / błąd P0300 / nierówna praca silnika
Rozwiązanie: sprawdź przez Forscan czy wypadają zapłony na jakichś cylindrach - jeśli tak to sprawdź czy masz aktualne oprogramowanie modułu PCM. Jeśli nie masz to zaktualizuj przez Forscan (Konfiguracja i programowanie / PCM / Aktualizacja) - powinno rozwiązać problem, jeśli podstawowe urządzenia (świece, kable itd) działają prawidłowo.
Enjoy