Ja w swoim mam BF Goodrich All Terrain T/A KO2 w rozmiarze 265/75R16 119 R RWL od ponad roku i powiem tak - z racji, że mam rangera z 2016 roku i napęd 4x4 jest dołączany ręcznie i zgodnie z tym co pisze producent w instrukcji można go używać jedynie w terenie a nie na asfalcie to jazda tylko z tylnym napędem przy pustej pace na tych oponach w śniegu czy na mokrym asfalcie to taniec z gwiazdami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kompletnie się nie sprawdzają ale dołączając przód (wbrew zaleceniom producenta) jazdę można porównać do jazdy autem z przednim napędem na letnich oponach. Czyli dalej nie ma szału ale jest możliwe bezpieczne jechanie. Ja osobiście wiedziałem o tym przed zakupem tych opon i nie byłem zdziwiony tym faktem a z racji, że pickup to moje kolejne auto w domu bardziej do zabawy i do kręcenia się wokoło komina kompletnie mi to nie przeszkadza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W Twoim przypadku jak masz najnowszy model rangera i to w dodatku węrsję raptor to masz inne napędy niż ja (lepsze) bo 4x4 masz automatyczne i u Ciebie te opony mogą inaczej się zachowywać (lepiej) do tego dochodzi fakt, że w Polsce ostatnimi laty nie ma już zim a jak jest śnieg to w miarę szybko służby go ogarniają więc opony całoroczne maja coraz większy sens. Kwestia jest jeszcze tego typu kto ile jeździ i po jakich drogach i jak wyglądają u niego zimy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.