Cytat:
|
Pomysł z tym obrotem całkiem ciekawy, tylko jak go wdrożyć, by mieć pewność że został wdrożony.
|
Pewnikiem należy zrobić jakąkolwiek wystarczająco trwałą cechę, np. markerem, rysę iglakiem czy też małe puknięcie przecinakiem zegarmistrzowskim
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na górze tłoczyska - przecież widać je w kielichu nadkola. Jeśli będzie punkt odniesienia, to można próbować.
Cytat:
|
jak to się stało wtedy z przodem, że na wstępnym pomiarze różnica pomiędzy zbieżnościami połówkowymi LP i PP była 38 minut, a po regulacji różnica ta to 1 minuta. To tak wygląda, jakby koło kierownicy przy pomiarze wstępnym było inaczej ustawione niż przy pomiarze po regulacji
|
ZTCP to wyglądało to tak:
wjazd na stanowisko pomiarowe (tutaj: podnośnik dwukolumnowy, poprzednio: regulacja z poziomu kanału, jeśli to ma jakieś znaczenie dla sprawy), pan zakłada aparaturę na koła i mamy pomiar PRZED, następnie ustawia kierownicę do jazdy na wprost, blokuje ją i zaczynają się modły pod bolidem i mamy wynik PO
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niestety nawet po tych zabiegach kierownica nie jest poziomo przy jeździe na prosto.
Cytat:
|
jak napędzana jest pompa wspomagania
|
Pędzona paskiem hydraulika, pasek jest jeden do wszystkiego.
Sprawdziłem, co pokazują kątomierze cyfrowe: dokładność to 0,05* - chyba wystarczająco, jak na profesjonalnego amatora
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ew. kolejny pomiar to już gdzieś (tylko gdzie?), gdzie zmierzą wszystkie parametry. Słyszałem kiedyś tezę, że analogowy sprzęt wcale nie był/jest gorszy, niż komputry
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3D
Jeszcze pytanie, które i mnie wydaje się nierealne, ale: czy może być taka usterka amortyzatora, gdzie osie tłoczyska i korpusu nie będą równolegle, ale tylko to, a pozostałe aspekty, czyli szczelność, tłumienie - będą OK?