Cześć.
Potrzebuję pomocy przy znalezieniu identyfikatora pompy ABS do Fuzji o nr VIN: WF0UXXGAJU6M73509
Mam też problem taki, że nie mogę się wpiąć do OBD, żeby odczytać kody - jakby nie podawał zasilania tam. Czy samo złącze ma swój bezpiecznik gdzieś? Testowałem interfejs na innym wozie i działa OK.
Objaw: zapalająca się kontrolka ABS (nie zawsze, czasami gaśnie - jakby był problem z czujnikiem, ale czyt. dalsze objawy), brak ABSu (nie pulsuje przy mocniejszym hamowaniu), dość twardy pedał hamulca, jakby wspomaganie źle działało, ale hamuje dość dobrze.
Problem powstał po wymianie bębnów, łożysk i szczęk na tylniej osi, ale nie wykluczam problemów na przedniej osi, bo jak się okazało miałem pękniętą sprężynę, która opadła nisko i opona mi zaczęła obcierać. Niestety zamiast zerknąć na przód, powiązałem ten fakt tarcia z wymianą na tylnej osi i tam próbowałem szukać problemu, co skończyło się rozerwaniem opony (na szczęście i tak je zamierzałem wymienić, więc mała strata
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Anyway, po tych grzebaniach zaczął mi błyskać tą kontrolką (problem z ABSem był już wcześniej, ale bez świecenia lampką).
Z góry dzięki za wszelkie info.