Dzięki za schemacik - przyda się na pewno!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiem, że bez kodów błędów to trudno cokolwiek zawyrokować, ale może ktoś miał podobną usterkę i mógłby coś podpowiedzieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Owszem, opisuję moje odczucia subiektywne, bo chyba nie da się inaczej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie sądzę, aby to była kwestia odstępu szczęk od bębna, czy innych luzów. Raczej powodem jest problem z pompą ABS. Przy dobrze działającym wspomaganiu pedał działa lekko i czuć, że hamowanie nie zależy od siły nacisku, a od pozycji pedału bardziej. U mnie jest inaczej: żeby mocniej zahamować muszę użyć proporcjonalnie większej siły, jak to trzeba było robić np. w malczanie
Dziś jak tylko ruszyłem spod domu, to kontrolka ABS zgasła i do końca trasy się nie zaświeciła (ok. 2km - dojazd do stacji pkp). Faktem, że nie robiłem gwałtowych hamowań.
Anyway - spróbuję namierzyć problem z tym złączem OBD, żeby odczytać błędy oraz kod pompy. Możliwe, że to stałe 12V się zdechło, przez co adapter nie dostaje zasiłki :/ Dam znać, jak coś zdziałam.
Bump:
Cytat:
|
4S61-2M110-DA (FINIS 1512725). Na ewentualną wymianę może być z dowolną ostatnią literą.
|
O, super dzięki!!!!