View Single Post
Stary 02-11-2025, 20:43   #19
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Auto za 50-60 tys. - Focus MK4 1.0EB czy coś innego

Dzięki! Wyższy prześwit czyli coś co by mi się przydało do jazdy po mieście. Czyli celuję albo w Focusa Active albo XCeed'a, ewentualnie zwykły Focus/Ceed. Będę patrzył za ciekawymi egzemplarzami i podrzucał. Jakie benzyny tam rozpatrywać? W przypadku Focusa to wiem, że najlepiej 1.5EB 150KM lub z braku laku to ewentualnie 1.0EB 125KM. XCeed to pewnie najczęściej będzie 1.4T-GDI 140KM i strzelam, że będzie to takie optimum?

Jak tam wygląda sprawa automatów? Warte uwagi czy się sypią? Nie myślałem nigdy o automacie i zawsze byłem zwolennikiem manualnych skrzyń, ale jednak jazda po mieście (w korkach) w automacie jest po prostu wygodniejsza.

--- --- ---

Dodam jeszcze, że nie ukrywam, że bardzo podobało mi się jeszcze jedno auto, które niestety sądzę, że jest poza moim założonym budżetem tj. Renault Arkana. Na portalach aukcyjnych co prawda są egzemplarze w okolicach 68-72k ale obawiam się, że są zbyt tanie na to auto. Przykładowo: https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...-ID6HET2s.html
Według sprzedającego - z Polski, FVAT, niski przebieg. Jeżeli by go sprawdzić z pomocą jakiegoś specjalisty i nie wyszło by nic bardzo niepokojącego to może warto spróbować pomimo tego, że Arkany kosztują raczej w okolicach 75-85 tysięcy?

Arkana to w ogóle obiektywnie dobre auto? Warto je rozpatrywać w kontekście dołożenia do budżetu? A może patrząc na jakość/cena w porównaniu do Focusa Active / XCeed to nie warto dokładać? Arkana na pewno podoba mi się z wyglądu, ale wygląd to nie wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem