(potrzebuję szybkiej porady, bo do jutra mam rezerwację - z góry dzięki!)
Byłem w AAAAuto (okazało się, że mam tam dobrego znajomego) i dość mocno zainteresowałem się trochę droższym Focusem MK4.5 z 1.0 mHEV 155KM. 40 tysięcy przebiegu. Rocznik 2023. 78 tysięcy PLN przy pełnym FVAT więc jakieś 70700 by mi wyszło zakładając odliczenie 50% VAT. ST-line, duży panel, ładny kolor. Wstępnie zarezerwowałem, ale pomyślałem, że spytam co sądzicie o nim. Warto? Trochę ponad budżet, który zakładałem, ale no prawie nówka auto.
Ten silnik 1.0EB 155 mhev jest dobrą jednostką? Lepszą niż 1.0 / 1.5 EB z przedliftów? Na autocentrum tylko jedna opinia więc niezbyt miarodajne.
https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...-ID6HIaOR.html
Minus tego auta jest taki, że auto na razie stoi bez tablic rejestracyjnych i nie mam jak się nim przejechać (ewentualnie dookoła komisu, 150 metrów). Tablice mają być za tydzień ale do tego czasu na pewno mi go nie przytrzymają w zarezerwowaniu. Musiałbym więc wziąć auto przed jazdą testową. Trochę ryzykowne chyba.
Drugim minusem jest to, że wydaje się być niższy niż normalny Focus MK4 - pakiet ST-line to tylko kosmetyka, prawda?
Pomimo wszystko - w tych pieniądzach i tym wyposażeniu to warto? Na otomoto/olx to drugi najtańszy egzemplarz (155KM, MK4.5, hatchback).
Co do mojego drugiego typu czyli Arkany - jest fajna, sądzę, że bardziej przykuwa wzrok niż Focus, ale patrząc po autocentrum trochę ludzie na nią narzekają plus ten bagażnik jest jakiś taki płytki (pod podłogą siedzi duża hybryda, a tylna szyba się szybko obniża). Dodatkowo, patrzyłem na najniższą wersję, która nie ma grzanych taboretów, które jak się okazało potrafią umilić zimową podróż
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.