View Single Post
Stary 07-11-2025, 15:34   #3602
Petru23
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Kuga ST-Line X
Silnik: 2.5L FHEV 180KM
Rocznik: 2025
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał adachor[PL] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz rację, moim zdaniem bajzel i prowizorka pod maską to najsłabsza część Kugi. Zestaw siłowników możesz kupić na alledrogo (tylko sprawdź, czy wersja do aluminiowej maski) za ok. 250 cebulionów. Ja założyłem sobie taki zestawik i polecam. Montaż bezinwazyjny, 10 minut. Na alliexpress też są trochę tańsze zestawy, ale wiadomo... Można też nabyć za kilka złociszy kawałek wodoszczelnej grubej maty wygłuszeniowej 9 cm i napchać w okolice lewego zawiasu maski, bo tam widzę pustą przestrzeń. Moim zdaniem, coś dało.

Pod przyciskiem P jest tylko ikonka "znajdź najbliższy parking" (czy toś takiego), czyli de facto nie ma nic.

Co do doprowadzenia, to też tak - z tym, że jednak troszkę Kuga nerwowawa przy jeździe autostradowej. Gdzieś czytałem post użytkowniczki, która przesiadła się z Volvo do nowej Kugi i także była zaskoczona nerwowością na autostradzie. Badała opony, ciśnienie, zbieżność. Ale moim zdaniem Kuga tak ma i ktoś po przesiadce z bardziej stabilnego wozu może odnieść takie wrażenie.
Jeździłem wcześniej przedliftem StLine oraz równolegle titanum. Teraz poliftem StLine. St line prowadzi się jak po szynach, nerwowości tam nie ma a precyzja prowadzenia. Titanum to typowy Bujaczek SUV, daleko mu do st. Active bliżej do titanum w prowadzeniu niż do st
Petru23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem