Cytat:
|
Od dealera czy sprzedawane przez dealera?
|
Heh, jeszcze pół godziny temu myślałem, że to to samo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Także tamten focus był "sprzedawany przez dealera od osoby prywatnej" więc jak wspominałem VATu nie odliczę co daje mi realnie przy aucie za 65 tysięcy brutto, lekko ponad 6 tysięcy VATu do zwrotu.
Jak to ogólnie działa? Jako osoba prywatna mogę iść do dealera i zostawić auto u niego niczym do pierwszego lepszego komisu?
Co do Alfy, według mnie śliczna, ale jednak masz rację z tym serwisem. To auto nowe faktycznie kosztuje dużo. Zdecydowanie logiczne, ale nie pomyślałem o tym w ten sposób, że nie ważna jest cena auta używanego teraz tylko ile kosztowało jak wyjechało z fabryki (czyli aktualnie pewnie około 300k).
Ładne, ale pewnie wolę kupić teraz jakieś normalne wozidło, a za kilka lat kupić Jaguara F-type. Czy będzie mnie bolał portfel? Zdecydowanie tak. Czy będą drogie naprawy i duże spalanie? Owszem, ale to przynajmniej byłoby spełnienie marzenia więc do przebolenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. O Stelvio nigdy nie marzyłem więc inna sprawa.