Odp: Modyfikacja fabrycznego audio
Ostatecznie plusa zamontował mi elektryk i dobrze, że to nie ja bo podobno rzucał coorwami na wszystkie strony. Dałem kilka fotek mniej więcej jak to puszczone jest o ile coś widać. Przewód puszczony jest do grodzi w peszelku na co sam bym nie wpadł. Podobno koło pompy ABS jest gdzieś zaślepka, którą wszedł do środka i wyszedł gdzieś koło bezpieczników. Na ile dało się zrobić fotki na tyle zrobiłem (swoją drogą niezły geniusz te bezpieczniki umieścił).
Przewód plusowy dodatkowo owinąłem taśmą parcianą aby dodatkowo go zabezpieczyć przed otarciami i schowałem po stronie kierowcy pod listwami i wyszedłem obok koła co widać na foto. Sygnał wziąłem z subwoofera (wylutowałem przewody i zostawiłem oryginalną wtyczkę a suba zostawiłem na miejscu). Pilot powędrował do podłokietnika. Ogólnie jestem zadowolony z basu i robi on dobra robotę. Na tę chwilę jeszcze się cieszę więc bas mam lekko za mocno, ale w przyszłości go lekko skręcę bo szkoda słuchu. Minus tego suba jest taki, że podniósł mi podłogę o jakieś 5 cm. Na tę chwilę zrobiłem to na styropianie podłogowym ale myślę o jakiejś piance twardej takiej co nie bierze wilgoci. Plus styropianu to cena bo ponad 5 zl za listek i w sumie go nie widać. Ale może coś zaproponujecie pod tę wykładzinę co możnaby fajnie włożyć. Ale jakby ktoś miał wycinarkę do styropianu to możnaby to fajnie wkomponować na wymiar i dodatkowo wyciąć wnęki na lewarek i klucz do lewarka. Jak ktoś będzie miał pytania do chętnie służę swoją nikczemną osobą.
Ostatnio edytowane przez Marioczewa ; 12-11-2025 o 10:14
|