Tak, układ BMS jest niestety porażką. Z tego co piszą inni zmiana ustawień znacząco poprawia ładowanie, choć*tak naprawdę do zmiany jest cały algorytm. Na podstawie moich obserwacji akumulator po roku użytkowania ma około połowy nominalnej pojemności. To co miało chronić akumulator, zabiło go w ciągu roku. W ciągu roku przejechałem 18000km, więc nie jest to mało, w dodatku w większości długie i średnie dystanse. Moja teoria jest taka, że algorytm BMS dostosowany jest do jakiegoś "statystycznego użytkowania" z priorytetem "ekologii" i inne użytkowanie samochodu powoduje niedoładowanie akumulatora i jego szybką degradację.
@
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- w Twoim przypadku podejrzewam, że nie BMS jest problemem, ale coś innego -dlatego tak długo trwa diagnoza i naprawa. Wymiana modułu BMS nie jest skomplikowana i czasochłonna. Zakładam,że nie powinno być problemów z dostępnością tego modułu.
Bump: Po napisaniu posta natrafiłem na ciekawą dyskusję. Nie dotyczy Focusa, ale nadal to BMS Forda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytania dużo. Nie przeczytałem całości, ale jeden z polecanych tricków, to włączyć wentylator na 5 (zapewne max) 15 minut przed końcem podróży
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oraz resetowanie BMS przez odłączenie ujemnej klemy na noc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]