View Single Post
Stary 17-11-2025, 00:27   #55
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Auto za 50-60 tys. - Focus MK4 1.0EB czy coś innego

Dzięki za odpowiedź @kopson ! Tak się spodziewałem, że te 120kkm będzie jeszcze optymalne - chwilę jeszcze powinienem pojeździć zanim się rozkraczy.

Co do drugiego komentarza -
Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z każdym rokiem coraz więcej pytań od facetów, którzy mają problem z podstawowym określeniem swoich potrzeb i podjeciem prostej decyzji.
Pytanie dotyczyło tego ile ten silnik realnie wytrzyma tj. czy w ogóle jest sens rozpatrywać auto z tym konkretnym silnikiem (1.0EB 125KM lub 1.5EB 150KM) z 200k nalotem czy omijać szerokim łukiem.

Podsumowując, pytałem czy taki przebieg jest akceptowalny dla tego modelu, a chłop (jak widać, po godzinach również pan psycholog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) wyjeżdża z jakąś teorią o problemach w określaniu potrzeb przez faceta- co tu się wydarzyło? XD

Prosiłem w pierwszym poście o merytoryczne odpowiedzi i jak poprzednie były sensowne to nie wiem po co ten atak w moją stronę gdy pytam o wytrzymałość silnika. Wystarczyło napisać "maks 250k zrobi więc szukałabym tak do 100k żebyś jeszcze chwilę pojeździł" i wszyscy bylibyśmy zdrowsi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Lub jeżeli nie chciałeś napisać nic merytorycznego to po prostu... odpuścić taką odpowiedź. Będziesz miał wtedy więcej czasu i mniej zszarganych nerwów.
Nie zrozum mnie źle, bo doceniam Twoje poprzednie posty, ale ten tutaj trochę niepotrzebny.

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 17-11-2025 o 01:01
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem