View Single Post
Stary 18-11-2025, 19:09   #10
vacosq
ford::amateur

Imię: Mateusz
Model: A4
Silnik: 1.8T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zakup Forda Fiesta 2009 mk7, 1.2 (82KM)

NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!

MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego)

Nie no padnę zaraz. Stwierdzasz coś na podstawie jednego wątku i sprowadzasz do ostatecznej teorii mówiąc, że nie mam pojęcia o autach XD Masz rację w połowie, nie mam pojęcia, ale o fordach. Moja odpowiedź dotyczyła jednego elementu mającego wpływ na ostateczną cenę, która jest uniwersalna w tym świece, ale nie oznacza to, że nie sprawdzam innych istotnych kwestii, dużo ważniejszych od czujników. Ostatecznie byłem ciekaw jak to w tych fordach jest z chociażby tym elementem, bo akurat na ten temat wiedzy nie posiadam na co odpowiedziałem koledze powyżej, ale zacząłeś głosić swoje herezje zamiast czytać ze zrozumieniem i odnieść się do pytania. Nie odpowiedziałeś ani na pierwsze, ani na te do którego się przyczepiłeś.

To teraz przykład, szukając akurat fiesty mk7 widzę około 8 stron ogłoszeń w przedziale od 9 do 13 tysięcy. Często te fiesty, które mają wyższą cenę od początkowej czyli powiedzmy 9 tysięcy i oscylują w około 11-12 (zapewne ze względu na przekonanie o lepszym stanie mechanicznym tych danych właścicieli lub chęć zarobku przez handlarzy) nadal stoją na ogłoszeniach. Podczas poszukiwań znalazłem 3 możliwe egzemplarze (jeden w pełnym PDC) który od razu się sprzedał przed moim telefonem. Nie chodzi tylko o wartość, ale i również czas ile takie auto stoi zanim ktoś się nim zainteresuje. Prosty wniosek, jeżeli auto stoi długo, a chcesz je sprzedać to musisz w końcu zejść z ceny. Gdy masz obok siebie 2 wersje takiej fiesty, obie tak samo serwisowane czyli względnie załóżmy, że dobrze (jedna golas, druga maksymalnie doposażona) To na której bardziej zwróci Ci się to co wydałeś podczas zakupu? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak działa ten rynek, ale widzę, że nie, bo nie zrozumiałeś nic z całego wątku więc radzę Ci się doedukować i zacząć czytać wolniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No chyba, że masz po prostu gdzieś 3-4 tysiące ostatecznej różnicy przy odsprzedaży no to zwracam honor (Zdziwię Cię, ale ludzie szukają najbardziej doposażonego i najlepiej zachowanego jednocześnie auta mechanicznie, wizualnie nawet do 5 tysięcy. Jeżeli widzą taki egzemplarz nieco droższy to są w stanie nawet do tego dopłacić. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i kończąc, tak jak ja gdy szukam auta zwracam uwagę najpierw na wyposażenie (możliwie maksymalne w danym modelu) później na historię vin, a ostatecznie gdy wszystko jest okej sprawdzam już auto na miejscu to nie wiem skąd możesz twierdzić, że na czymś się nie znam. Nie potrzebuję naprawdę wiedzieć czy w tej fieście jest prawdziwy ksenon z żarnikiem czy imitacja soczewki z H7, wystarczy, że widzę różnicę soczewka vs zwykła lampa z H7 na odbłyśniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 20-11-2025 o 14:10
vacosq jest offline   Odpowiedź z Cytatem