Cytat:
|
A czy te 3 atmosfery nie dotyczą koła zapasowego?
Zauważ, że na naklejce jest to odkreślone, a w instrukcji obsługi jest dopisek, że do 80km/h - to jest właśnie wartość dla zapasowego
Dojazdówka musi mieć większe ciśnienie bo zazwyczaj jest mniejsza od pozostałych kół samochodu
|
Może tak być, dobrze jednak, że tyle nie nabiłem: koła po założeniu optycznie wyglądały na sflaczałe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (mogłem zmierzyć ciśnienie, bo manometr miałem pod ręką, ale teraz już za późno...), miękkie w dotyku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po dopompowaniu wyglądają normalnie i chyba tak zostawię - każda przesada jest niezdrowa.
Cytat:
- "normalne" koła mają ciśnienie 2.3 atmosfery
- dojazdówka ma 4.2 atmosfery
|
Tak, zgadza się, ale wtedy dojazdówka u mnie ma rozmiar 135/90/16 - kształt, wygląd i wielkość, jakby rodem ze skutera
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (wypadałoby kiedyś uzupełnić w niej powietrze - co mi po zapasie bez powietrza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Dzięki za informacje, pozostaje jeździć, obserwować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.