Cześć,
w moim Focusie w konsoli środkowej mam schowek (przy szukaniu w sieci dowiedziałem się, że często bywa tam zamontowana popielniczka, stąd tytuł).
Aby było wiadomo o czym piszę, schowek jest na załączonych zdjęciach.
Niestety ostatnio zepsuło mi się jego zamknięcie - schowka nie można zamknąć na stałe, klapka podnosi się samoczynnie.
Po oględzinach nie mam pojęcia, jaki jest (był!) sposób blokowania klapki zamykającej - nic specjalnego nie widzę (pamiętam tylko, że przy zamykaniu było cyknięcie podobne do dźwięku zamykania szuflad bezuchwytowych - i tak też to zamknięcie działało).
Nie odnalazłem też żadnych ułamanych fragmentów, które by mogły stanowić mechanizm blokowania samoczynnego otwierania.
Wyciągnąłem z wnętrza schowka gumową wykładzinę ale nie widzę tam w środku żadnych wkrętów czy zaczepów.
Mam więc cztery pytania:
- jak się demontuje ten schowek z miejsca zamontowania ?
- czy ktoś wie, jaki jest sposób blokady samoczynnego otwierania ?
- czy jeśli zakupię wersję schowka "popielniczkę" to bez problemu wejdzie ona w miejsce schowka ? a może można jakoś przełożyć klapkę z popielniczki do schowka ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.