Cytat:
|
Nie miną bo mam 4 lata gwarancji i myślę, że to ich ból głowy,gdyby było tylko 2 lata to myślę, że by przeciągali do marca i mieli by problem z głowy.
|
Tak, tylko że przy 4 latach masz 2 lata gwarancji podstawowej, a trzeci i czwarty rok to żadna gwarancja, a zawarta przez Ciebie z Ford Polska umowa serwisowa Ford Protect.
A już pierwszy jej punkt mówi że:
"Ford Polska za zryczałtowaną opłatę pobraną przy zawarciu Umowy Ford Protect zapewnia naprawę lub wymianę wadliwej części pojazdu (
wedle uznania Ford Polska) przez każdego Autoryzowanego Dealera Forda wybranego przez Klienta,
w przypadku wystąpienia wad materiałowych części lub wad wykonania pojazdu.
Niemniej życzę, żeby Ford Polska miał dobry dzień i uznał Twoje roszczenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Naprawdę podziwiam wiarę niektórych rodaków w moc gwarancji, w kraju, gdzie każdy patrzy każdego... no sami wiecie co
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ps. w czasie mojej gwarancji robiłem międzyprzeglądowe wymiany oleju i filtra i serwis klimy w niezależnym warsztacie i żadnego ASO to nie interesowało.