Cytat:
|
Wygląda na to, że trzeba zainwestować w opony zimowe, żeby nie ryzykować kraksą :-(
|
Kolego kompletnie się nie zgadzam z przemówcą.
Mam Rangera 2.0 Biturbo z 2021 roku do tego od nowości z salonu mam opony większe w rozmiarze 285/60R18 Bfgoodrich All Terrain T/A KO2 jeżdżę na tych oponach od 4 lat w góry gdzie było nawet 30 cm śniegu na drodze były strome podjazdy i zjazdy. W tym roku w styczniu byłem we Włoszech na ponad 2500 metrach i opony są bardzo dobre.
Na śniegu załączam napęd 4x4 i Ranger ciągnie jak na gąsienicach...
Wszystko zależy od kierowcy... We Włoszech widziałem włoskie auta w górach na śniegu na letnich oponach w osobowym aucie i jeździli. Wiem dokładnie bo zaparkowałem koło osobowego Mercedesa i patrze że on ma letnie opony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A do około był śnieg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak wróciłem na parking Mercedesa już nie było więc jakoś pojechał
Te opony BFGOODRICH mają tylko jedną wadę trzeba być ostrożnym na mokrym asfalcie bo potrafią zerwać przyczepność. Ale na śniegu są bardzo dobre i mocno trzymają zarówno podczas hamowania jak i przyspieszania.