Odp: Pomoc przed zakupem auta - Ford Kuga czy Ford C-max
Mogę jedynie powiedzieć tyle co jeżdżę od dwóch-trzech miesięcy C-Maxem to bardzo fajne autko. 2.0 150KM. Na drodze chce mu się jechać. W trasie dobrze się nim jedzie. Średnie spalanie (duże miasto + częste korki + raz na miesiąc autostrada) wychodzi mi 7.0/ 100km.
Nie wiem czy to kwestia wyciszenia czy po prostu innej natury silnika, ale porównując do Focusa MK4 1.0 EB 125KM to przy 140-160 km/h jest zdecydowanie ciszej w C-maxie i zdecydowanie pewniej się czuję. Auto nie lata, trzyma się drogi, nie czuć prędkości. Co prawda z tyłu bym nie powiedział, że jest jakoś przepastnie miejsca, ale jak żona niewielka to może na środku siądzie i się zmieści. Mam 180cm. Jak wsiadł za mną kolega jakieś 185/190 to całą drogę miałem jego kolana w moich plecach. No i bagażnik jest naprawdę fajny - w szczególności jak sobie podniesiesz czy odepniesz siedzenia - przewoziłem ostatnio mniejszą lodówkę na leżąco i weszła bez problemu. Ale ja tam się nie znam na samochodach. Kugą nie jeździłem, ale z C-maxa jestem zadowolony.
|