View Single Post
Stary 13-12-2025, 00:16   #78
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Auto za 50-60 tys. - Focus MK4 1.0EB czy coś innego

Też mam to trochę z tyłu głowy, że te 90 tysięcy, które dołożyłem do budżetu nie sprawia, że kupuję "wypasione, sportowe auto marzeń" tylko ot świeże wozidło, dokładnie takie samo, jak dostają ludzie od firmy, którym będę jeździł po mieście i krawężnikach, a które za 5 lat będzie warte 50% ceny. Już nawet patrząc na tę starszą Alfę Romeo Stelvio jakoś człowiek widzi w co poszły te pieniądze. Rozmawiając ze znajomymi słyszę "110 tysięcy za Focusa? Nie dałbym tyle w życiu" - inna sprawa, że zatrzymali się na tym, jak nowe auta kosztowały 50 tysięcy. I tu nie chodzi o to, że chcę się lansować nowym samochodem albo kupować BMW z doklejonymi paskami od m-pakietu, tylko żeby wchodząc do auta czuć było jednak, że wiesz na co poszły te pieniądze.

W tych focusach to przede wszystkim zależy mi na wyposażeniu (grzane siedzenie, blisy, kamera, czujniki przód/tył, android auto/apple carplay) i ewentualnie automatycznej skrzyni bo podobno do miasta to duży przeskok pod kątem komfortu. Gdyby tak samo były wyposażone jakieś starsze, tańsze to z wielką chęcią bym wziął... I niby są te przedliftowe, ale znowu mówiliście, że tamta skrzynia (hydrokinetyczna?) jest słaba...

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 13-12-2025 o 00:28
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem