View Single Post
Stary 14-12-2025, 23:35   #67
konos513
ford::beginner

Imię: Robert
Model: Mondeo MK4/ Focus MK3
Silnik: 2.0 tdci/1.6 Ti-VTC 105 KM
Rocznik: 2011/2016
Domyślnie Odp: błąd P0430 P0420 1.6 katalizator czy sonda, wykres sondy, rozwiązania

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mayak w Warszawie to ogranie zapewne, a daleko nie masz.

Całki, różniczki, pochodne, funkcje, jak na takie forum to oryginalne podejście, ale coś w tym jest. .................................................. .................................................. .................................................. ........................................... Zwróć uwagę na wykres sondy 2, który wrzuciłeś. Szkoda, że tematu oznaczeń sond nikt nie podjął. Zobaczymy co będzie z całkowaniem.
No i własnie tutaj jestem w kropce. Z tego wynika (małe pole na sondzie 2), że jednak kat nie wyrabia.

Spróbuje jeszcze zrobic kilka pomiarów i porównań tych pól wyliczonych z napięć na sondach. Zobaczymy co mi to pokazę. Na tej nowej sondzie błąd wyskoczył mi po 30 km.
Dziwne tylko, że gdy była tulejka redukujaca na 2 sondzie i miała ustwioną bardzo małą czeline ok 0.5 mm, na tej sondzie wciaż była "sinusoida" napiecia bardzo zbliożona do sondy 1.

Ostatnio edytowane przez konos513 ; 15-12-2025 o 11:23
konos513 jest offline   Odpowiedź z Cytatem