Temat: [Escape - Kuga USA] Klapa bagażnika nie otwiera się 2020.
View Single Post
Stary 17-12-2025, 23:56   #22
Barkaz
ford::amateur

Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Klapa bagażnika nie otwiera się 2020.

Cytat:
Napisał lukaszooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W klapach nie padają silniki tylko potencjometry. Tak było w kudze MK2, edgu i tak samo jest w nowej kudze.
Mogę zdiagnowac usterkę ale auto trzeba przyprowadzić do mnie.
Dołożyłem ostatnio w mojej Kudze II elektryczne otwieranie klapy, wszystkie części wzięte z jednego auta. Wszystko działało elegancko, aż zaczęły się chłodniejsze dni. Klapa nie chce się otwierać, wygląda to tak, że po wciśnięciu przycisku podnosi się minimalnie do góry, po czym z powrotem zamyka. RTGM wywala błąd B1453:15 - Tailgate/Liftgate/Boot/Trunk Latch Position Switch. Dodam, że jak na samym początku otwierania leciutko podtrzymam klapę (nawet jednym palcem), to otworzy się normalnie i DTC się nie pojawia. Jak zdejmę tapicerkę klapy też zaczyna działać... Spotkałeś się może z takim przypadkiem? Wydaje mi się że coś jest naprawdę na granicy tolerancji, bardzo mało brakuje żeby działało poprawnie. Zamek do wymiany, czy jest szansa coś uratować?Pytałem w salonie, powiedzieli że nie zdarza się żeby te zamki padały
Barkaz jest offline   Odpowiedź z Cytatem