Cytat:
|
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1)(...)
Tam sobie możesz poszukać szczegółowych wytycznych w załączniku nr 6.
|
Dziekuję, znam rozporządzenie i warunki montażu i dlatego dziwię się, że gość wyżej obraża mnie gdy piszę o światłach drogowych w rozumieniu "długich". Ale może ja coś źle rozumiem, więc popraw mnie, jeśli się mylę w zakresie nazewnictwa świateł "długich".
Odnośnie montażu:
Instalacja będzie zrobiona osobna z zasilaniem bezpośrednio z akumulatora (lub wejścia puszki bezpieczników/przekaźników), z osobnym bezpiecznikiem i dodatkowym włącznikiem w kabinie, z możliwością uruchomienia tylko razem ze światłami drogowymi (przekaźnik). Montowane oświetlenie dodatkowe zgodne z homologacją ECE 112 dla świateł drogowych.
Zapytałem o kolor kabla we wtyczce reflektora, bo w aucie mam xenony z pojedynczą wtyczką chyba 8pin dla całego zespołu lampy, a nie mogę znaleźć schematu więc nie wiem, czy sterowanie "długimi" jest plusem czy minusem, ani po którym kablu. Gdyby to były zwykłe światła z wtyczką 3pin to nie miałbym problemu. Mogę to oczywiście sprawdzić miernikiem, ale pomyślałem, że wpierw zapytam, bo może ktoś z Was kojarzy, co oszczędziłoby mi żmudnych poszukiwań i testów.
Pozdrawiam