No właśnie tego nie rozumiem.
Jeśli w podanym przeze mnie przykładzie średnie spalanie jest z całej trasy 100km to znaczy, że silnik spalinowy w trakcie pracy przez 50km zużył 10 litrów paliwa, ale uśredniło się to na 5 litrów, czy po prostu pracował dodatkowo, żeby doładować akumulator i w rzeczywistości, gdyby nie było baterii to spalanie nie wyniosłoby 10 litrów tylko np. 7?
W sumie powyższy przykład jest z życia wzięty.
Niedawno przejechałem trasę 97km, średnie spalanie pokazało 4.3 litra/100km ale 63km jazda na samym prądzie.
Na trasie S - jazda z prędkością 120km/h w 4 osoby komputer pokazał średnią spalania 7.7l/100km ale zero jazdy na prądzie (co jest logiczne przy tej prędkości).
Bump:
Cytat:
|
Co do tych wskazań też mam wątpliwości (chodzi mi o Y) - jak jest on wyliczany w momentach kiedy silnik spalinowy pracuje razem z elektrycznym?
|
Patrząc jak rośnie kilometraż dla jazdy na elektrycznym to ten liczony jest tylko, gdy silnik spalinowy jest wyłączony. W trakcie ładowania akumulatora tryb oznaczony jest jako 'hybrydowy' i kilometry lecą tylko dla części silnika spalinowego.