Odp: Uszkodzony wyświetlacz komputera pokładowego
Cześć chłopaki,
z góry przepraszam za odkopywanie tematu ale mam trochę inny problem niż opisane tu wcześniej.
Sugerując się opisem rozwiązań w temacie postanowiłem go wymienić. Objawy to całe czerwone tło po przekręceniu kluczyka i odpaleniu, które wraca do "normy" po kilku - kilkunastu minutach, tak jakby potrzebował się nagrzać jak w postach wcześniej. Wyświetlacz wymieniłem lecz problemu nie rozwiązałem, z zamienionym wyświetlaczem dzieję się podobnie. Z tego co zauważyłem problem jest bardziej natarczywy przy niższych temperaturach. Na plus jest to że ciemne pole jest na prawdę ciemne i nie przebija się przez nie czerwień jak w poprzednim. Teraz po mimo całego czerwonego tła da się odczytać informacje, na poprzednim było już jednolite. Dodatkowo zauważyłem że przy tym stanie są pojedyncze "jaśniejsze" kreski i tak też było na poprzednim. Licznik był już majstrowany, ponieważ licznik miał założone plomby jakiegoś serwisu.
Na ile mój problem jest poważny? Czy takie zachowanie to objaw zimnych lutów czy już bardziej problemy z komunikacją z calakiem od wyświetlania danych.
Z góry dziękuję za każdą sugestię.
|