View Single Post
Stary 03-01-2026, 22:21   #3629
bombel321
ford::average

Model: Fiesta 8 | Kuga 3.5 StLineX
Silnik: 1.5 TDCI | 2.5 PHEV
Rocznik: 2018 | 2025
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

^^^^^^

Przedlift miał trzy wersje świateł. Topowe miały doświetlanie poprzez mechaniczny obrót całego modułu w lampie.

Polift ma dwie wersje lamp.

1. Full LED odbłyśnikowe (ledy świecą od góry na odbłyśniki).
DRL w formie jednego paska na górze lampy.
Kierunki jako led w wewnętrznej trójkątnej części lampy.
Poziomowanie pokrętłem we włączniku świateł.
Automatyczne długie mają przyjemy fade-in / fade-out więc nie widać skoków jasności.

2. Matrix led, czyli prjekcyjne z sekcjami LED które się załączają na żądanie (sterowane z map, skrętu kierownicy oraz danych z kamery na szybie).
DRL w formie paska oraz dwóch obwódek.
Kierunkowskazy jako paski tam, gdzie są dzienne (DRL).
Autopoziomowanie dwoma czujnikami na zawieszeniu + moduł HCM.
Środokowa belka led.

Ciekawostka: belkę led da się dołożyć do wersji odbłyśnikowej. Jedni ją kochają, inni nienawidzą, a ja pragmatycznie uważam że mogę nawet świecić jak choinka, byle żaden smartfonowy pieszy-zombie nie wlazł mi przed auto.
Potrzebna jest:
- belka LED (w ASO [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], a używki to już za ile się trafi. Warto poszukać na zagranicznych i wyhaczyć nawet po 200).
- trudno dostępne wtyczki do belki. Dwie sztuki. Można dorwać wiązkę zderzaka i ciąć, ale trafiłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. W ASO wołają chore 200 zł sztuka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (numer WPT-1469 / GU2Z14S411KA )
- aby nie ciąć wiązek reflektora, to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Zasilanie bierzemy z PINu 5 lampy, a masę z PINu 7. Wystarczy z jednej, lewej lampy. Na amperomierzu pokazuje śmieszna 0,2 A poboru.

Ostatnio edytowane przez bombel321 ; 05-01-2026 o 21:14
bombel321 jest offline   Odpowiedź z Cytatem