Dzień dobry,
Proszę o pomoc osoby zaznajomione z Forscanem - co i gdzie zmienić by naprawić moją wpadkę.
W Focusie z 2019 (MK4) ST Line grzebałem Forscanem w różnych modułach ale, że wynik zakończył się odczytaniem w zakładce DTC licznych błędów, w kilku modułach przywróciłem ustawienia domyślne. Wszystko wróciło do pozornej normalności ale po kolejnym powrocie do samochodu okazało się, że:
- otwieranie/ zamykanie szyb działa tylko skokowo - co 3- 4 cm (nawet przytrzymanie przycisku powoduje taki sam ruch).
- lampki sufitowe (LED), przy ustawieniu na włączenie po otwarciu drzwi, nie gasną wcale (w tym po odpaleniu silnika),
Lampka jakby przygasa po kilku sekundach (jakby chciała zgasnąć) ale po tym rozjaśnia się z pełną mocą. Działa tylko manualne odłączenie obwodu przyciskiem. Nie widzę powiązania ze stanem akumulatora.
Próbowałem "wytrenować" szyby i zmieniałem ta opcję również w forscanie ale nie przyniosło oczekiwanego rezultatu.
To mój pierwszy post więc proszę o nutę wyrozumiałości 😉 przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi jak i co zmienić.