View Single Post
Stary 05-01-2026, 14:55   #24
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Dodatkowa wymiana oleju w czasie gwarancji.

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stać kogoś:
- na auto
- na ubezpieczenie
- na benzynę

i nie ma "kilku złotych" na wymianę oleju

bez komentarza
Ja odpowiem koledze tak, Zleciłem wymian oleju i filtra w aso między interwałem. Umówiony wczesniej , czekałem na czynność wykonania usługi 3godz.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Taka procedura twierdzi doradca klienta, kwota ? nie pamiętam, ale wydawała sie mi duża za usługe, która trwa kilkanaście minut. Przy następnej wymianie, którą wykonywałem sam stwierdziłem że brak kilku śrub w osłonie dolnej silnika i niewłaściwie założona wspomniana osłona. Myślę ze śruby były zasłabło dokręcone lub pominięte podczas montażu. Wymieniam sam, zaraz po przyjeździe gdzie olej jest ciepły i z całym tym syfem co jest jeszcze w obiegu wysycam górą. Następnie resztę przez korek w misce i filtr. W serwisie wygląda to inaczej, nie patrzą ile wyleciało i czy już wszystko skapało, rutyna i najczęściej robi to młody majtek, przecież to takiej błahostki nie zaangażują mistrza na warsztat, który wykonuje poważniejsze czynności. A wspomniany majtek nawet nie zwróci uwagi na jakieś wycieki czy inne wizualne defekty, które ty na pierwszy rzut oka zobaczysz, on nie musi.

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 05-01-2026 o 14:58
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem