@
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, znaczy Michał, to nie jest tak, że coś zmierzysz i już, tylko w zależności od wyniku pomiaru, trzeba zrobić kolejny i może jeszcze jeden. To co napisałem to był mój sposób podejścia do wyników diagnostyki i trochę byłem zdziwiony, że ten spec tak do tego nie podszedł. Mogę zrozumieć że nie miał pod ręką oscyloskopu/scopometru, ale zabranie się za licznik w tej sytuacji, bez dodatkowych symptomów zimnych lutów i pomiarów mogło być zbyt pochopne. Kolejna sprawa to, to że skoro system diagnostyczny nie widzi PCM, to znaczy, że inne moduły także go nie widzą, a to powinno generować w nich DTC. Dalej. To, że inne moduły na HS-CAN są widoczne sugeruje, że HS-CAN jako tako działa. Sokoro działa to zapewne jest zakończona terminatorem we wnętrzu PCM i rezystancja po sprawdzeniu będzie OK tzn. 60 ohm (bez podłączonego PCM będzie Ok. 120 ohm). Dalej sprawdzić należy zasilanie PCM, wg schematu i nie tylko multimetrem bez dodatkowego obciążenia. Trochę tego napisałem, a i tak nieco pobieżnie i to nie wszystko. W tym moim pisaniu do wyciągania licznika to jeszcze daleko. Numery pinów, kolory przewodów to kolejny temat, bez znajomości, którego niewiele da się zrobić, ale to powinieneś wiedzieć, skoro własnymi siłami próbujesz zrobić coś przy samochodzie. Przecież to takie abecadło, jak np. momenty dokręcania.
Kończę, życząc szybkiej naprawy i niskich kosztów.