Odp: Niskie napięcie akumulatora
Dzisiaj przypomniało mi się coś jeszcze w sprawie ładowania akumulatora, normalnie alternator ładuje akumulator a w Focusach jest inaczej tzn. alternator ładuje baterie hybrydową i z niej dopiero idzie prąd do akumulatora, czy tak jest to uczciwie nie wiem taką informacje otrzymałem z serwisu, proszę o ewentualne potwierdzenie przez znających się na tych sprawach. Przyszła mi do głowy taka myśl aby zrobić jeden temat w sprawie tych problemów i się skrzyknąć aby wymusić na Fordzie działania w poprawieniu softu bo ewidentnie się do tego nie palą. Ja sam wojny z nimi nie wygram ale konsekwentne działania maja sens, uzyskałem przedłużenie gwarancji, a sprawa ładowania, komunikatów itd. dotyczy chyba wszystkich Focusów mk4 i 4,5. Przy wspólnym działaniu ewentualnie można doprowadzić do akcji serwisowej poprawy/naprawy czy zmiany softu, trochę Focusów jeździ po naszych drogach. W grę wchodzi nawet proces zbiorowy ale do tego potrzeba nas więcej i fachowej wiedzy, ja jestem otwarty i chętny na wszelkie działania aby coś zmienić na lepsze, czekam na ewentualne sugestie i propozycje.
|