Biegów nie można zmienić, bo sprzęgło nie rozłącza? Pedał (politpoprawnie homoseksualista
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) sprzęgła chodzi normalnie, czy jest wiotki, "bez życia" i nie stawia oporu?
Rzadko, bo rzadko, ale mógł paść nowy wysprzęglik (zakładam, że był wymieniony komplet, czyli tarcza, docisk i wysprzęglik).
Jeśli pedał jest miękki, to może jeszcze być zapowietrzony układ, no ale mechanik chyba wie, że trzeba odpowietrzyć po takiej robocie?
W tłumaczenie o konieczności dotarcia bym nie wierzył, bo kiedy sam wymieniłem sprzęgło, to wszystko działało, jak należy zaraz po skończonej robocie. Owszem - jest to element cierny, ale bez przesady - to nie hamulce, że wymagają kilkuset km do osiągnięcia swoich maksymalnych parametrów...
Teraz tak czytam... " Nastukałem juz 268tys i padło sprzęgło.mechanik wymienił. Pojeździłem ok 600km i znowu biegi zaczynają zle wchodzić przy włączonym silniku."
Co znaczy: znowu biegi zaczynają źle wchodzić? To powodem wymiany sprzęgła nie było jego ślizganie się?
To może pompa przy pedale zdycha sobie powoli?