Cytat:
|
Może być silniczek ale niekoniecznie, może po prostu przeskakiwać na wieloklinie, zdarzają sie tam pęknięte lub wyrobione na samej klapie. Warto zobaczyć kompem czy chodzi płynnie i jak się zmienia temperatura w nawiewach w zależności od jej położenia
|
hm, to chyba nie wiem jak to sprawidzć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolega wcześniej wrzucał filmik na YT - tam faktycznie wyskakiwal błąd - u mnie tego nie ma. pomyślałem po prostu ze wymiana tego silniczka będzie stosunkowo prosta i tania
Cytat:
|
le wynosi to "bardzo ciepłe powietrze"? 20-30-60st.C? Zakładając że na zewnątrz jest po -15st.C to odczuwanie ciepła jest inne niż na zewnątrz jest +20st.C. No i poniżej +4st.C klima nie działa, tylko samo nagrzewanie. Kolejna sprawa, jak w aucie jest w okolicach zera, to nadmuch ciepłego powietrza będzie dość silny.
Zanim bedziemy roztrząsać przypadek, to podaj więcej danych:
ile wynosi to dość ciepłe powietrze,
czy silnik jest juz nagrzany,
jaka jest temperatura na zewnątrz i wewnątrz auta
czy klima automat czy manual
???????????
|
nie no, na pewno nie jest z tym ok. temperatura wiadomo ze jest niska, samochód parkowany jest na podwórku, ale mimo wszystko nie może być tak, ze każde ustawienie klimy poza LO powoduje, ze powietrze jest cieple.
odnosząc to do wartości temperatur klimy powrownalbym to do wartości 30. 20 lat jeżdżę samochodami i nigdy w żadnym nie było takich historii, ale odnosząc się do Twoich pytań:
-> +30 st C - tak bym to określił, bo nie mierzyłem
-> oczywiście na początku na zimnym silniku nie ma takiego efektu, zaczyna się jak załapie temperatury
-> samochód stoi na podwórku
-> automat
i tak jak pisałem wcześniej - jadąc na ustawieniach 15,5 st. C leci to cieple powietrze, natomiast przy mocniejszym skręcie/hamowaniu z kratek leci zimne(takie jak powinno przy 15,5).