Odp: Brak mocy w zakresie od 1500 do 2000 obrotów
Ok, dzięki. Co do przepływu spalin to mam czujnik który wkręcam w miejsce sondy, mogę tym samym odczytać czy jest wzrost ciśnienia przed katalizatorem. Niestety w tych warunkach pogodowych tego nie zrobię, musi się trochę ocieplić. Te wszystkie elementy które Masz wymienione to pewnie ze względu na standardowe bolączki tych samochodów. Co do zmiany oprogramowania, to też miałem taki szalony pomysł ale mam jakąś chińską lewiznę IDSa i nie chce pobrać plików. W Mazdzie działało. U mnie też jedna sonda regulacyjna była wymieniona przez poprzedniego właściciela. Może porównanie MAF coś wniesie. Nie mam żadnego pomysłu, a to ze względu na wspomnianą Mazdę. Miałem ją trzy lata przed Fordem a ciszyłem jeden miesiąc. Po zakupie oddałem do ASO Mazda na kontrolę i dostałem auto słabsze(?). Po miesiącu oddałem ponownie na regulację zaworów(było LPG) i dostałem muła. Trzy lata nie doszedłem dlaczego, wymieniłem wszystko a katalizator dwa razy. Ze starego napędu została skrzynia biegów. Nic się nie zmieniło. Jeszcze wcześniej był Focus II 2.0 duratec, dwa silniki i też muł.
|