View Single Post
Stary 25-01-2026, 22:22   #18
Marek Z
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Brak mocy w zakresie od 1500 do 2000 obrotów

Ok. To może tak, jazda po płakiej nawierzchni na rozgrzanym silniku (nie pod górkę ani z górki) piąty bieg, początek testu 50 km/h koniec 60 km/h. W takich warunkach u mnie najbardziej słychać buczenie. Najpierw chwila bez przyśpieszania, potem lekkie przyśpieszenie do 60 km/h, potem dać mu zwolnić do 50 km/h i jeszcze raz to samo tylko że mocniejsze przyśpieszenie. Szału to nigdy nie było przy tej prędkości i na tym biegu, ale przynajmniej dało się jechać. Parametry: prędkość, obroty, otwarcie przepustnicy, czasy otwarcia wtryskiwaczy, kąt wyprzedzenia zapłonu, obciążenie silnika, przepływ powietrza. Może na początek wystarczy nie wiem co z tego wydedukuję. Porównałem obrazek z załącznika, te obroty to faktycznie po rozgrzaniu, obrotomierz jest dla picu. U mnie wygląda to niemal identycznie. Problem w tym, że jeszcze jakiś tydzień temu korekty miałem mocno ujemne. W dodatku robi się coraz większy muł. Wychodzi to już powyżej 2000 obr. Już coraz słabiej można regulować przyśpieszenie, albo bardzo po woli dodawać gaz, albo trochę wcisnąć i czekać, albo na dwa razy. Nic nie grzebałem, a samo się zmienia.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Bez tytułu1.jpg (74.9 KB, 6 wyświetleń)
Marek Z jest offline   Odpowiedź z Cytatem