Awaria Elektryki - Kierunkowskazy / Centralny / Swiatło w kabinie
Cześć,
Od ponad miesiąca borykam się z takowymi objawami:
Centralny działa jak chce z pilota, najczęściej w cale ( otwierają się tylko drzwi kierowcy po przekręceniu kluczykiem), czasem więc auto mam zamknięte i z rodziną wchodziliśmy na tył dzięki fotelom kapitańskim... A czasem auto zostawało otwarte.
zamykanie otwieranie drzwi z kabiny j.w.
Kierunki mrugają jakby była przepalona żarówka choć tak nie jest, lub nie działają w cale.
Awaryjne j.w.
Grzanie przedniej szyby nie działa
W aucie słyszałem cykanie więc z pierwszych przyczyn - przekaźnik, coś z modułem komfortu.
Czasem auto jakby "zaskoczy" zadziała centralny i wtedy wszystko działa, raz załączyło się po 30 min na autostradzie, ładowałem już aku i sprawdzałem jego napięcia. Po pełnym naładowaniu cykanie nie ustąpiło ale zaczął działać centralny i objawy ustały na 2 dni.
3 mechaników już mi odmówiło w okolicach Bolesławca, mieszkam w bloku więc jak jest tak zimno, nie jest fajnie grzebać na parkingu z elektryką auta, niemniej jednak nie mogę nikogo znaleźć...
Czy ktoś miał podobne problemy i może coś doradzić ? Mam nadzieję że okaże się to np. faktycznie tylko przekaźnik który powoduje wariowanie wielu układów i w weekend będę mógł się do niego dobrać.
Opcjonalnie jeśli jest jakiś godny polecenia elektryk znany w okolicach to proszę o polecenie.
Pierwszy raz mam Galaxy i forda w ogóle rok 2004, 1.9 TDI
|