Cytat:
|
tyko z filmu jest mało szczegółów co do ich czasów pokrycia się wartości zadanych do osiągniętych
|
Popracuj pauzą i zrzutami ekranu przy oglądaniu i pokrycie zobaczysz tak jak na załączniku. Inne parametry także można zatrzymać stop klatką. Dołożyłem jeszcze jeden film z wczorajszego dnia
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , w zasadzie nic szczególnego, abyś miał co pauzować i wybrać do porównania. Nic nowego nie mam, bo FF3 z PNDA jest dzisiaj dla mnie nieosiągalny. Nie próbowałem zapisywać sesji w Forscanie ponieważ użytą metodę stosuję do zapisów parametrów z Texy czy Autocoma i nawet nie pomyślałem, że tak można. Gdybym wymyślił jak do tego dodać komentarz głosowy lub tekstowy, jaki bieg i co robię za kierownicą, było by jeszcze lepiej. Niby nagranie telefonem daje taką możliwości, tylko jadąc samemu rąk brakuje, a samo nagrywanie ekranu telefonem przez drugą osobę może zrobić obraz nieczytelny. Jakaś idea jest, tylko trzeba ją dopracować, bo może kiedyś być użyteczna jak inne pomysły zawiodą.
@
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, nieszczelność dolotu była brana pod uwagę, tylko ja sugerowałem ją na odcinku przed przepustnicą (zakłócone wskazania przepływomierza, ponieważ kolega coś o nim wspominał) i nie wspominał, że wolne obroty świrują. Jak masz jakiś pomyśl na co zwrócić uwagę (PID-y sytuacje na drodze), to podrzuć. Jak dam radę, znaczy dopcham się do auta to pomogę. Może znajdzie się także jakaś inna duszyczka z silnikiem PNDA, która zechce pomóc. Wszak każdego problem może dopaść.
Nie wiem tylko dlaczego czasem przy odczycie PID-ów Forscan lubi się zawiesić.