@
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
zrobiłem test o który prosiłem. Ale nie do końca mi wyszło, bałem się że drogi zabraknie i jest tylko szybko.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I co wyszło, pidy TP i ETC_ACT, różnica na odwrót? Pozostałe parametry które chciałem sprawdzić mniej więcej podobnie. Natomiast ja mam czasami większe opóźnienia wałków. Dobra, można na pałę wymienić wariatory, które z resztą mam. Ale na dołączonym obrazku (printskreen z filmiku) wartości dla wałka wydechowego mają się nijak z matematyką, a sterownik nie wystawia flagi o zbyt wolnym działaniu rozrządu. Mam raw z forscana to jeszcze w niego popatrzę. Wnioski po pierwszym teście:
1. Jak już tak na grubo, to do takiej habilitacji lepszy był by oscyloskop.
2. Wariatory podejrzewałem, bo widziałem już wcześniej u siebie opóźnienia w forscanie, na rawie z forscana można sprawdzić i opóźnienia są milisekundowe. Czasów opóźnienia z filmu nie mogę porównać.
3. Po wymianie termostatu jeszcze gorzej. Wyższa temperatura, rzadszy olej, KFZ mogą reagować wolniej.
4. Ale mam też przypadłość, o której pisano na forum, że wyłącza się regulacja rozrządu a po zgaszeniu silnia i ponownym uruchomieniu wszystko działa. Tak mam od kiedy jest zimno, a buczenie i muł do 1500 - 2000 rpm to coś nowego na nowy rok.
5. Nie tłumaczy to na razie jazdy ze stałą prędkością kiedy wałki nie zmieniają pozycji, a silnik buczy (zakres 1500-2000 obr.) to jest sprzeczne z resztą. Może to są jakieś drgania których nie widać na diagnoskopie i tu tylko oscyloskop. Ale to chyba bez sensu. To buczenie ewidentnie jest z silnika i stało się nagle. Tu wracam do początku.
To jest jeszcze coś innego. (?)
To trzeci trup pod rząd który się popsuł ale działa.
@
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
obroty mi nie falują, przynajmniej nie tak żebym to czuł. Może gdyby się czepić wskazań pidu RPM to się zmieniają na bezczynności. I nie do końca rozumiem o co chodzi z tą przepustnicą. Jeździłeś miesiąc bez czy z inną.