View Single Post
Stary 10-02-2026, 14:18   #13
luctosh
ford::amateur

Imię: Lucjan
Model: Ford Kuga
Silnik: 2.5 FHEV FWD
Rocznik: 2026
Domyślnie Pytania dotyczące Kugi

Dzień dobry.
Jestem tutaj nowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W najbliższym czasie mam zamiar kupić nową Kugę 2.5 FHEV FWD STLine X.
W związku z tym mam kilka nurtujących mnie pytań:
1, lampy led czy matrix - warto dopłacać? (ma ktoś moze jakiś film, zdjęcia porównujące).
2. Jak otwiera się auto bez kluczyka? Czy poprzez nacisnięcie klamki czy wystarczy podejść do auta... (mam tak w moim teraźniejszym aucie, podchodzę i sam się odblokowuje).
3. Ogrzewanie szyby czy da sie uruchomić z telefonu? Czy tylko, jak gdzies czytałem, klimatyzację...
4. Jak z tym nagłośnieniem? Jest dobre? czy przeciętne?
5. Android auto łączy się bezprzewodowo? Czy można i tak i tak. I czy rzeczywiście grzeje się telefon podczas ładowania na indukcji?
6. Jak pokazuje tylna kamera w nocy? Jest wyraźna? Czy nic niewidać? Bo u mnie w teraźniejszym aucie jak jest ciemno to ciężko cokolwiek zobaczyć, nawet jak świecą tylne światła, gdyby nie czujniki parkowania to ciężko byłoby zaparkować na tzw. milimetry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
7. Czy podczas jazdy drzwi są automatycznie blokowane czy trzeba ręcznie?
8. Wlew paliwa - czytalem, że nie rygluje się po zamknięciu auta... Czy jest jakiś sposób, żeby jednak był zamykany? Jakiś korek, system zamykania? Czy jest możliwość, żeby np. ktoś obcy dolał czegoś do baku?
9. Jakie jest te standardowe ogumienie, jakie Ford daje, jest ok? Można pojeździć na nich? Czy może od razu zmieniać na jakieś lepsze?

Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. I sorry, jeśli któreś z pytań już sie powtórzyło na forum ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
luctosh jest offline   Odpowiedź z Cytatem