View Single Post
Stary 16-02-2026, 19:41   #599
pioter84
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3 2FL
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}

Cytat:
Napisał Romanek100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, chyba musisz wymienić zegary na nowsze.
Kolego w tym sens ze w Forscan aktywowałem tempomat i ikonkę mam na zegarach, potrzeba tylko Aktywacji IDS/WDSem w PCM funkcję tempomatu żeby zadziałał.

Bump:
Cytat:
Napisał Romanek100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zegary trzeba wymienić i kropka.

A dodając jeszcze do mojego przedmówcy, jeśli chodzi o wymianę zegarów i funkcję "przy okazji włączyć chwilowe spalanie", to trzeba jeszcze wymienić lewą manetkę świateł na taką z funkcją INFO.
Kolego mam 2FLa więc zegary mam poliftowe, manetke też z klawiszem Info mam co zabawne mam wersje GHIA ale już tempomat to nie raczyli dodać, w Forscan aktywowałem funkcje Tempomat oraz spalanie chwilowe. Ale z tego co wyczytałem aktywacja Forscanem daje tylko ikonkę a nie samą funkcje tempomatu dlatego szukam namiarów na IDS/WDS aby wgrali w PCM soft obsługujący tempomat.

BTW. Załamałem się po telefonie od ASO powiedzieli że nie gwarantują mi że im się uda aktywować i że mogą spróbować, a na pytanie ile by to kosztowało stwierdzili że 450zl no chyba że bedzie coś się przedłużało to troszkę więcej.

Ostatnio edytowane przez pioter84 ; 16-02-2026 o 19:55
pioter84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem