View Single Post
Stary 30-03-2004, 15:01   #2
neverhood1
ford::beginner

Domyślnie

Witam
Zmoich doświadczeń winika że:
nie warto oszczędzać przy plastikowym kolektorze, ja tak zrobiłem i po trzech miesiącach miałem strzał .....i kolektor do klejenia po tygodniu drugi strzał i znowu...oczywiście naprawękolektora wzioł na siebie gośćod gazu bo obiecał że nie strzeli, ale holowanie i stres to jużmoja sprawa. Miałem w kolektorze słynne gwizdki czy wypierdki, nic nie pomogły. Gazownik zaproponował zmianę kolektora na aluminiowy (dorabiany) lub pełny wtrysk .Kolektor dorabiony kosztuje 600zł nie wiem jaki koszt jest takiego ze szrutu ale myślęże nie dużo mniejszy, i dalej nie ma gwarancji że jak szczeli to nie poleci znowu coś sic!!! i jak tu takim autem spoikojnie sięporuszać, więc : 2200 +600 = 2800 , a za 3500 już mątują instalkę na pełnym wtrysku i w zasadzie jest spokuj. Zdecydowałem się na taką. I w zasdzie mam spokuj, auto nie straciło na mocy , nie pali jednak mniej niżna instalacji tradycyjnej........no i u mnie pojawił sięjeszcze jeden kłopot, szlak trafia świece, po prostu pękają ...............ale myśłęże ten problem jakośuda mi się rozwiązać.
pozdrawiam
neverhood1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem