Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja przecież nie mówiłem o dokładnym sposobie naprawy, lecz wyjaśniłem, żedotego zakładu nie ma co zajeżdżać !
Na barku opony, bo tak to się nazywa, można dokonywać bardzo małych napraw, jeśli jedak nie osłabi to opony. W Niemczech jest to zakazane, u nas jeszcze nie. Wytrawny serwis natychmiast powie, czy to sie nadaje do naprawy czy nie. Są materiały, którymi można dokonać takich napraw, ale to trzeba zobaczyć. Mogą być np. kołki, które stosuje nawet pod kątem ( samowukanizujące )plus wkład radialny dla wzmocnienia, ale jeszcze raz mówię, musi to zobaczyć i ocenić Fachowiec.
W branży wulkanizacyjnej powstało zbyt dużo punktów i ci którym brak klienta tzw. garażowcy łapią i robią co się da byle nie wypuścić klienta i coś skasować.
Proszę zwrócić uwagę w ich biurach jakie posiadają certyfikaty, ci dobrzy mają ich wiele,
czasy u nich ciężkie, sezonowść - raptem 3 m-ce w roku przy wymianach, potem tylko drobne naprawy.
Znam temat, bo 13 lat ich zaopatrywałem od A - Z materiały naprawcze, ciężarki, maszyny, ale w grudniu przestałem dlatego, że napraw jest coraz mniej, sprzedaż spadła i opłacalność też. Polecam tylko i wyłącznie opony nowe, żadne używane - wierzcie mi.
Pozdrawiam :grin: