Cenne informacje, tylko jak odroznic staje "patronacka" Orlenu od "normalnej" i remontowana od nieremontowanej ? Kilka miesiecy temu ujednolicono wystroj, ale to sie ogranicza do kilku plastikow. Gdy jezdzilem na benzynie to lubilem tankowac na stajach BP, ktore z reguly byly wtedy dosc czyste i dobrze zaprojektowane przestrzennie. Niestety moja ulubiona stacja przebranzowila sie na Jet'a (nie polecam), ja przenioslem sie do Arala, z ktorego benzyna pod wzgledem osiagow i "na ucho" byla OK, ale po paru miesiacach silnik zaczal sie dziwnie zachowywac na niskich obrotach. Mogl to byc przypadek, ale zrazilem sie do tej stacji, a dziwne zachowania zniknely po zmianie stacji i jednorazowym dolaniu do baku czyszczacego uszlachetniacza paliwa. Teraz tankuje ON glownie w Shellu; nie ma zbyt duzych doswiadczen z dieslem, wiec pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze wszystko jest OK. Jezeli ktos ma informacje na temat kanalow dystrybucji i systemu kontroli jakosci poczczegolnych sieci paliwowych, to zachecam do podzielenia sie tymi informacjami. W sumie to nie myslalem, ze pierwszym problemem z TDCI bedzie podejmowanie trudnej decyzji "gdzie, do ch..., mam zatankowac ?".