a tak na marginesie jakie instalacje montowales do wszystkich czterech aut? i jakie spostrzezenia? ja mam sekwencje OMVL.[/quote]
montowałem na monowtrysku obecnie jężdzę od 1,5 roku astrą 1,4 8v i śmieję się ,że na gazie jeżdzi lepiej niż na benzynie, porzednie samochody to 2 hyundai lantra 1,6 i2,0 l.Chodziły super a 2,0 l na gazie tez pozwalała cieszyć sie jazdą i co najciekawsze spalanie w przypadku tych silników było bardzo małe . 1,6 l po mieście poniżej 10 l,natomiast na trasie przy szybkiej jeżdzie nie przekraczało 8 l. przysilniku 2,0l wyniki były wyższe nie wiecej niż 0,5l. Uważam ,że auya na gazie to najlepsze rozwiazanie dla ludzi duzo jeżdących. Nie miałem z instalacjami żadnych problemów, oczywiście na czas filterek i juz nigdy nie wymieniałem reduktorów, ani nic przy nich nie robiono, a niektóre przejechały ponad 100kkm.
Tylko jedna uwaga starałem sie tankować na sprawdzonych stacjach z gazem dobrej jakości. raz miałem przypadek spalenia ponad 16 l. gdy zatankowałem bardzo słaby gaz.
|