Cytat:
|
Napisał piotrek j
Czy orientujesz sie jak najlatwiej stwierdzic czy wtryskiwacze sa do wymiany.
|
Wtryskiwacze sprawdza się na specjalnym testerze - w tym celu należy je najpierw oczywiście wykręcić z głowicy.
O ile wtrykiwacze mechaniczne (w tym dwusprężynowe, takie jak w TDDi) można sprawdzić na "zwykłym" testerze (to takie urządzenie, w którym pompuje sie specjalne "czyste" paliwo i patrzy jak wtryskiwacz je rozpyla) - o tyle do sprawdzenia wtryskiwaczy piezoelektrycznych (takich jak w TDCi) trzeba mieć już bardziej zaawansowaną wersję testera, który oprócz podawania paliwa będzie także sterował cyklami otwarcia wtryskiwacza.
Obawiam się, że ASO nie posiadają takich testerów. Przynajmniej ja nie natknąłem się na żadne ASO Forda, które by takowy posiadało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Napisał piotrek j
zauwazylem za masz dodany chip. ostatnio o tym myslalem. Jakie sa Twoje doswiadczenia? Mozesz ewentulanie cos polecic i ile to kosztuje. No i podstawowe pytanie czy z przebiegiem 120tys moge sie za to zabrac? ?
|
Możesz.
A na pozostałe pytania znajdziesz odpowiedź w archiwum, temat poruszaliśmy wielokrotnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moja przygoda z Fordem już się skończyła...
jednak miło wspominam wspólne chwile z moim Mondkiem

i 120.000 km, które wspólnie przemierzyliśmy...