Cytat:
|
Napisał grubyV6
Prosiłbym o radę jak go zabezpieczyć?
|
Najskuteczniej to chyba właśnie zamontować sobie jakieś supertajne odcięcie zapłonu wykonane według własnego pomysłu (lub przy pomocy bardzo zaufanego elektryka).
Niestety nie zabezpieczy cię to przed zniszczeniami jakie opisałeś wyżej - tutaj to chyba tylko parking strzeżony ;(
Serdecznie współczuję - miałem kiedyś podobną próbę kradzieży Transita i to nawet bardziej udaną od "twojej" ponieważ złodzieje odjechali autem tyle, że na następnej ulicy capnęła ich policja, która ich wcześniej śledziła 8-) - to chyba jedyny w historii naszych organów ścigania przypadek odzyskania skradzionego samochodu zanim właściciel się zorientował, że ów został okradziony (była noc i "słodko" spałem w nieświadomości).
Tak czy inaczej - "poszła" blokada kierownicy i stacyjka. Trzeba było wymienić całą tę obejmę stacyjki - niestety później się okazało, że kolumna kierownicy jest (z powodu zbyt brutalnego "złamania" blokady") lekko skręcona no i kierownicy już nigdy nie miałem idealnie na wprost
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak czy inaczej to nieprzyjemne uczucie - życzę aby ostatni raz, ale niestety taki już mamy kraj.
Adam