Temat: [Mondeo 1993-1996] Autoalarm procedura uzbrojenia
View Single Post
Stary 22-03-2005, 08:53   #42
Mondzio
ford::advanced

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
1. jak założyłem zwore na gniazdku koło płynu spryskiwacza, to znika masa z cewki przekaźnika zapłonu ale na czas 2 mrugnięć kierunków, jak zwory nie było to masa była cały czas,

jak na to wpadles ??

ano po studiowaniu schematu z haynes'a cewka przekaźnika R6, bez alarmu jest na sztywno podłączona do masy, a z alarmem do centralki [wtyczka a styk 8]

slowo "zaplon" zasugerowal mi przekaznik R16 co dodatkowo zasugerowalo ze baaardzo dokladnie sprawdziles co sie dzieje w samochodzie podczas dzialania alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobrze miec w braci forumowej tak dociekliwa osobe

Cytat:
Napisał waldezk
o to w schemacie jest jeszcze jeden "zwieracz" do masy [lock isolator switch - w załączniku] i to chyba jest ten od klapy, ale nie jestem pewien, w opisie nie ma nic na ten temat, a ten [to engine comp. light switch] to może być faktycznie tak jak mówisz wyższa wersja wyposarzenia, ale jak go nie ma to powinno to być na stałe do masy.
u mnie w tym miejscu na belce w bagazniku ( pod plastikowa oslona - nalezy zdjac srodkowa i prawa oslone lampy tylnej wewnatrz bagaznika) jest takie samo gniazdo jak obok zbiornika spryskiwacza oraz podklejone do wiazki przewodow gniazdo do podpiecia syreny. Kolory przewodow sie zgadzaja ze schematami. Czekaja mnie teraz zakupy syreny i jakichs wlacznikow i do roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.