nawiazując do tematu poruszonego przez kolege Lukasza007 o problemie z pojemnoscia butli skojarzylem ten fakt ze swoim przypadkiem jak i innymi gdzie tankowana wartosc lpg czasami przewyzsza pojemnoscv zbiornika nie wspominając o "poduszce powietrznej "gdzie powinno wybic dystrybutor .Np: znajomy taksowkarz WV passat pojenosc zbiornika 60l-poduszka okolo 55l udalo sie mu zatankowac
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) arz 68l[ma paragon na taknowanie}
ja mam zbiornik 30 l - poduszka a udalo misie pare razy tankowac powyrzej 30 l,raz 34 a rekord to 36la wiec mająć znajomego pracownika stacji lpg poprosilem go o wyjasnienie zaistniałych przyczyn tego faktu....odpowiedz mnie zaskoczyła
wszystko zalerzy od ustawień pompy ktura podaje gas na dystrybutor ...im wieksze cisnienie podawania tym wiecej wskazuje dystrybutor.a defakto do zbiornika wchodzi gazu tyle ile ma byc
tak wiec panowie jesli zdarzy wam sie ze zatankujecie wiecej niz to powinno byc to znaczy ze stacja oszukuje na lpg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nie tankujmy tam wiecej
pozdrawiam