Dzieki Slawko!! Na Ciebie mozna zawsze liczyc - tylko trzeba baaaardzo wyraznie poprosic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widze na tej liscie fajne ciekawostki - te same moduly maja czasami rozne funkcje a najfajniejsze jest to :
93BG 15K600 GE - zdalny..., bez autoalarmu z autoalarmem
93BG 15K600 FA - zdalny..., bez autoalarmu z autoalarmem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Ponadto musze sie jednak nie zgodzic ze 93BG 15K600 GB nie obsluguje blokady drzwi. Przeciez to nic innego jak DL czy tez ryglowanie. Opisywalem poprzednio ze mialem taka na testy a teraz mam ja juz u siebie na troche dluzej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i ponad wszelka watpliwosc obsluguje ona DL.
Problem nieuzbrajania sie alarmu - poprzenio opisywany, wynikal z tego ze zwieralem wylacznik zamka bagaznika (jest takie cos co pozwala podczas uzbrojonego alarmu otworzyc klape i trzymajac caly czas kluczyk zabezpiecza przed uruchomieniem syreny). Ja to zwieralem dajac caly czas sygnal oczekiwania i myslalem ze cos jest z zamkiem kierowcy lub sama centralka. Po rozpieciu tego alarm dziala jak ta lala.
Sygnal alarmu radia nie jest krytyczny dla samego uzbrajania.
Syrenke oczywiscie musialem przeniesc w inne miejsce poniewaz to oryginalne jest o tyle nieszczesliwe ze 125dB syrena nie dawala sygnalu tylko ledwie buczala, poklony dla wyciszenia w Mondeo.
Kolejna rzecz - po tym ze powyzszy modulbyl montowany w latach 11/92 - 11/93 wnioskuje ze zdalne sterowanie to tylko na podczerwien. Moze ktos ma jakies spostrzezenia?!
Interesuja mnie teraz ceny czujnikow ultradzwiekowych. Jesli beda jakies normalne to wowczas moze zdecyduje sie kupic rowniez ta pozyczona centralke i w pelni uruchomic alarm.
Czy ktos mam rozeznanie jakie moga byc ceny tych czujnikow???
Pzdr